Status renn 25. februar

Da er beslutningen fattet – slik det ser ut nå klarer vi å arrangere skirenn på Finstad i morgen.

Men noen endringer blir det:

1) Alle går inne på stadionjordet, der vi har fått til en løype på en kilometer. Det betyr noen endringer av distanser. Vi beklager at vi ikke kan bruke hele løypenettet vårt. På den annen side blir det et kompakt, publikumsvennlig renn der tilskuerne vil se alle løperne fra start til mål.
2) Fordi en del løpere skal gå mange runder, er det besluttet å endre til fellesstart for alle klasser fra og med 11 år. Med fellesstart får vi bedre kontroll over at alle går riktig antall runder.
3) Rennet går – tror vi – i klassisk stil. Dersom været slår seg vrangt det neste døgnet og vi ikke får kjørt klassiskspor, kan stilarten bli endret til skøyting så sent som i morgen formiddag. Følg med på eidsvollkarusellen.no og Eidsvollkarusellens Facebookside.

Vi har satt opp denne tentative kjøreplanen:

18.30-19.30: Klassene 0-10 år – individuell start og vanlige distanser. Starttidspunktene er de samme som under de første rennene
19.35: Jenter 11 + 12 år, fellesstart – to runder/kilometer
19.45: Gutter 11 år, fellesstart – to runder/kilometer
19.55: Gutter 12 år, fellesstart – to runder/kilometer
20.05: Jenter 13 + 14 år + gutter 13 og 14 år + senior kort, fellesstart – tre runder/kilometer
20.20: Gutter 15-16 år + junior herrer + jenter 15-16 år +junior kvinner, fellesstart – fire runder/fire kilometer
20.40: Senior lang – fellesstart – seks runder/kilometer

Vi vil bruke skjønn(sammenlagtlistene) som utgangspunkt for posisjon i startfeltet slik at vi får så få køproblemer som mulig. Det kjøres fire spor fra start. Etter to-tre hundre meter blir det to spor.

NB: Under de rådende vær- og snøforholdene ber vi foreldre/publikum på det sterkeste om ikke å gå til fots i løypenettet. Det blir løst og vått og vi ønsker å tilby alle løpere så gode forhold som mulig.

Værmeldingen tyder på fint vær i morgen: Opphold og sol på dagen. Når starten går skal temperaturen ligge på et par plussgrader og det er meldt oppholdsvær. Vi antar at det blir klisterføre.

Vi ønsker løpere, foreldre og publikum hjertelig velkommen til Finstad!